Indische kipkluifjes
Het is altijd fijn om een recept met ‘veel’ achter de hand te hebben. Onverwacht een picknick? Geen probleem. Iets lekker meenemen naar een borrel? Geen probleem. Deze kipkluifjes zijn snel klaar en het is makkelijk naar eigen smaak aan te passen.
- 900 gram kipkluifjes
- 100 ml ketjap manis
- 2,5 cm verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geraspt/heel klein
- 1 rode peper in kleine stukjes
- 150 ml water
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Meng de ketjap, water, peper, gember en knoflook door elkaar.
Doe de kipkluifjes in de Crockpot Express en giet het mengsel er overheen. Mix alles door elkaar tot alle kipkluifjes een laagje van je marinade hebben.
Stel nu de Crockpot in op Manual, 7 minuten (hoge druk, dus doe je ventiel dicht). Gebruik deze tijd om je oven vast voor te verwarmen op 180 graden. Na 7 minuten kun je het ventiel gelijk opendraaien (pas op, hete stoom).
Haal nu de kipkluifjes voorzichtig uit de Crockpot, voorzichtig want ze zijn nu eigenlijk al zo mals dat ze van het bot afglijden. Leg je kipkluifjes op een bakplaat, bedek de bakplaat eventueel met aluminium folie, dat scheelt schoonmaken later. Schuif de bakplaat in de oven liefst hoog in de oven en geef ze nog een kleurtje. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes, blijf goed kijken want ze zijn zo bruin. Zodra ze uit de oven zijn bestrooi ze dan met de sesamzaadjes.
Lekker bij de borrel. Of met een beetje rijst en (zoetzure) groenten.