Citroen maanzaad pannenkoekjes
Pannenkoekjes voelen altijd als een klein feestje. Ik heb ooit voor mijn verjaardag een Tefal Snackmaster gehad en kan hier hele mooie rondje pannenkoekjes in maken, maar deze pannenkoekjes kunnen ook heel prima in een pan gebakken worden. Ze worden mogelijk wel iets hoger en luchtiger door het bakpoeder, maar daar heb ik nog nooit klachten over gehad. Deze pannenkoekjes maak ik op maandag voor de hele week vooruit, 3-4 pannenkoekjes passen precies in de lunchbox en vormen een ideaal snackje of lunchtoetje. Door de toevoeging van citroen en maanzaad voelt het bijna als een gebakje, door het gebruik van kwark of proteïnepudding zijn ze eiwitrijk en vullen ze goed. Door gewone bloem te vervangen door havermeel blijf je lang verzadigd en heb je minder een suikerdip.
- 400 gram proteïnepudding/kwark
- 80 gram havermeel
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- Sap en rasp van 1 citroen
- 15 gram maanzaad
Meng alle ingrediënten door elkaar tot het een glad beslag is. Niet schrikken, als je het sap van je citroen direct op je bakpoeder doet dan gaat het een beetje bruisen. Dit zorgt voor luchtigheid en kan geen kwaad dus.
Bak de pannenkoekjes in de pan tot ze goudbruin zijn of zoals ik in de snackmaster dan wacht je tot er geen damp meer vanaf komt en het groene lampje aanspringt.