Wees je eigen keukenheld

Miniquiche met broccoli en feta

Er is niks mis met een boterhammetje in je lunchbox. Maar met een beetje afwisseling is niks mis natuurlijk. Tijdens het thuiswerken hadden we regelmatig een quiche als lunch, zo’n voorverpakte met room en bacon. Enorm lekker, maar eigenlijk niet per se de gezondste keus. Dus toen er weer kantoordagen aankwamen ben ik toch eens de keuken ingedoken om een paar fijne alternatieven voor een feestelijke lunchbox. Deze miniquiches passen precies in een tartelettevorm, worden gevuld met voornamelijk groenten en er is geen room voor nodig. Ik ben zelf best een beetje lui en eet ze koud, maar je kan ze natuurlijk prima weer even oppiepen in de oven.

  • 1 pakje hartige taartdeegplakken
  • 1 tomaat in dunne plakjes gesneden (optioneel)
  • 100 gr feta
  • 3 eieren
  • 400 gr broccolirijst
  • Verse peper
  • 10 tartelette vormpjes

Leg de plakjes hartige taartdeeg alvast op je aanrecht om te ontdooien en verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. Mix in een grote kom de eieren helemaal los met een beetje peper naar smaak. Verkruimel de feta boven de eieren en mix dit door elkaar. Roer ook de broccolirijst door dit mengsel.
Bekleed de tartelettes met elk een plakje hartige taartdeeg. Laat hoekjes gewoon over de randen hangen, die vouwen we straks naar binnen toe. Vul nu de tartelettes gelijkmatig met de eiermix. Leg op elke tartelette een plakje tomaat en vouw de hoekjes naar de tomaat toe.
Zet de tartelettes op een rooster, zet het rooster in het midden van de oven. Bak voor 25 minuten af, afhankelijk van je oven zijn ze gaar als je er een satéprikker insteekt en deze droog weer eruit komt.

Deze website gebruikt cookies. Met doorgaan op deze site wordt het gebruik van cookies toegestaan.