Wees je eigen keukenheld

Griesmeelcake

Lunchtoetje, ik probeer altijd een lunchtoetje in onze lunchbox te doen. Soms is dat fruit, soms zijn het koekjes die we nog over hadden van het weekend. Maar meestal probeer ik hier iets makkelijks te bakken. Deze griesmeelcake is er eentje die we inmiddels met regelmaat maken. Er gaan precies 8 stukjes uit, je hebt weinig ingrediënten nodig en je kunt er makkelijk smaakjes aan toevoegen. Ik denk dat hij warm ook erg lekker is, maar koud bevalt hij ons heel prima. Ik heb hem dit keer met citroenkwark gemaakt, maar ik zie dat Optimel hier een limited edition smaak van gemaakt heeft. We hebben ook de vanille versie gemaakt en die was ook heel lekker, wil je die toch wat citroen meegeven? Dan kan je de rasp van 1 citroen aan het beslag toevoegen.

Overigens voor de mensen die niet van griesmeelpap houden omdat de structuur wat korrelig is, geef deze cake toch een keer een kans, want de structuur is echt heel anders.

  • 120 gram griesmeel
  • 320 gram Optimel citroenkwark (of elke andere smaak)
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • bakpapier
  • kleine ovenschaal (22.4×13.1×5.3 cm, inhoud 0,7L)
  • oven voorverwarmd op 185 graden Celsius

Doe in een grote beslagkom eerst de griesmeel, kwark en bakpoeder en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles tot een geheel.
Verfrommel een velletje bakpapier tot een prop en haal hem dan uit elkaar, dit omdat het bekleden van je bakvorm dan een stuk makkelijker gaat. Bekleed de ovenschaal met het bakpapier (het is juist handig als er nog papier boven de randen uitkomt, dan haal je hem er straks makkelijker uit) en giet het beslag in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en stel de timer in op 40 minuten. Check daarna met een schoon mes of deze er ‘droog’ uitkomt.
Als de binnenkant ook helemaal gaar is haal dan de ovenschaal uit de oven en til de cake er gelijk uit en zet deze op een snijplank om een beetje af te koelen. Als de cake lauwwarm of kouder is dan kun je deze in blokjes snijden en in je lunchtrommel stoppen (of bij de koffie of thee serveren!)

Deze website gebruikt cookies. Met doorgaan op deze site wordt het gebruik van cookies toegestaan.