Mealprep: Parelcouscous met gekruide kipfilet
Parelcouscous is net wat groter dan gewone couscous. Je hebt dus net iets meer te kauwen en is voor de afwisseling dus een welkome gast in ons maaltijden assortiment. Vandaag een supersnelle salade gemaakt van Parelcouscous en we hadden nog wat gekruide kip over dus die hebben we er ook bij gedaan. Van de kip geef ik geen gerecht want het is echt zo simpel als bestrooi een kipfilet met je favoriete kruiden en bak deze gaar. Snij vervolgens in reepjes en verdeel over 4 bakjes. Ook voor de salade geldt, neem groenten die je lekker vind de groenten die hier gebruikt worden kun je ter inspiratie gebruiken.
- 1 koffie kopje droge parelcouscous (ik neem tegenwoordig een maatbeker en vul deze tot het 250 ml streepje)
- 250 ml groente bouillon
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 courgette in kleine blokjes
- 2 bospenen in kleine blokjes
- 240 gram zwarte olijven
- Sap en schil van 1 citroen
Doe de parelcouscous, citroenschillen en de bouillon in de crockpot. Stel deze in op manual en 6 minuten (hoge druk, dus ventiel dicht). Na afloop van de kooktijd kun je gelijk het ventiel openzetten en de pan van druk laten komen. Zodra de pan van de druk af is de couscous in een grote kom doen en met een houten lepel de couscous en 1 eetlepel olijfolie doorroeren.
Meng nu de courgette, wortel en olijven door de couscous. Maak van de overige olijfolie, citroensap en eventueel wat peper en zout een lichte dressing en meng deze door het geheel. Verdeel de salade over 4 bakjes.