Mealprep: Sobanoodles met cashew en bimi
Sobanoodles, ik schreef er al eerder over, op basis van boekweit zijn voor ons echt de perfecte lunchnoodles. Wanneer we geen lunchinspiratie hebben dan zijn deze noodles voor ons echt een basis. Deze keer met een iets mildere en dunnere saus, waardoor het meer een dressing is. De noodles plakken daardoor iets minder aan elkaar als ze gekoeld zijn.
Soba noodles
- 2 bundeltjes soba noodles
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel miso
- 2 eetlepels tahini
- 1 theelepel sojasaus
- 6 eetlepels (twee kleine handjes) ongebrande cashewnoten. In grove stukjes gehakt.
Kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ze mogen best nog een beetje stevig zijn. Houdt voor het afgieten een kopje kookvocht apart. Giet daarna de noodles af en hussel ze met de sesamolie. Zo voorkom je dat ze tijdens het koelen tegen elkaar aan gaan plakken.
Maak nu de dressing door de miso, tahini en sojasaus te mengen. Je maakt de dressing een beetje losser door er elke keer een eetlepel kookvocht van de noodles bij te mengen tot het de gewenste dikte heeft. Ik heb er zelf water bij gedaan tot het sladressing was, vrij nat dus. Meng de noodles in een grote kom met de dressing en zorg dat alle noodles een laagje dressing hebben. Verdeel nu over 4 bakjes en bestrooi met de cashewnoten.
Bimi
- 200 gram bimi
- 1 eetlepel sesamolie
- Eetlepel witte sesamzaadjes
- 2 eetlepel water
Bimi kun je natuurlijk prima vervangen met broccoli als dat voordeliger uitpakt. We gaan ze hier kort smoren zodat ze snel beetgaar zijn maar nog wel knapperig blijven. Verwarm een eetlepel sesamolie in een hapjespan. Voeg hier de bimi aan toe en bak deze een beetje aan zodat er een beetje goudbruine kleur op de steel te zien is. Doe hier vervolgens twee eetlepels water bij en doe de deksel op de hapjespan. Na een minuut of 3 kun je controleren of de bimi al gaar genoeg is. Vind je hem nog wat te stevig? Doe er dan nog eens 2 eetlepels water bij en doe de deksel voor nog eens 2 tot 3 minuten erop en controleer dan of ze de juiste gaarheid hebben. Haal ze daarna uit de pan en verdeel ze over de lunchbakjes. Bestrooi ze met een beetje zout en de sesamzaadjes.