Wees je eigen keukenheld

Ontbijtkwarktaartjes

Een bakje kwark als ontbijt saai? Ja, na een tijdje wel. Ondanks dat het hartstikke lekker is, soms wil je gewoon even iets anders. Taart als ontbijt? Ja, dat is een feestje! Dus maakte ik van mijn bakje kwark een klein feestje. Je kunt dit overigens met elke kwark doen, maar net wat je het lekkerst vind of wat er in de aanbieding is. Idem geldt voor het fruit dat je erbij doet of je doet er geen fruit bij. Wat jij het lekkerste vind!

  • 500 gram kwark (ik gebruikte voor deze foto de Optimel bosbeskwark)
  • 10 thee biscuits (of digestive, bastogne, volkorenkoekjes…ik hield het simpel)
  • 2 handjes (ongeveer 25 gram) gepofte spelt
  • 50 gram (plantaardige) boter
  • 5 gelatineblaadjes
  • 2 kleine springvormpjes (diameter 10 cm)
  • Twee stukjes bakpapier voor op de bodem. Dit is optioneel, maar het maakt het taartje er makkelijk uithalen makkelijker.

Begin met het klein maken van de biscuitjes. Dit kun je doen door ze in een zakje te doen en helemaal klein te slaan met een deegrollen. Ik heb ze gewoon even in de keukenmachine gedaan tot ze kleine kruimels waren. Meng door de kruimels de gepofte spelt.
Smelt de boter in een pannetje en doe de gesmolten boter door de kruimels. Roer dit door tot je het geheel een beetje lijkt op nat zand. Verdeel het over de springvormpjes en zet ze even in de koelkast om harder te worden.
Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 5-10 minuten in een beetje koud water. Doe ondertussen de kwark in een grote bak en roer deze met een garde goed los. Verwarm 5 tot 6 eetlepels water in een pannetje en los daar de gelatineblaadjes in op. Zodra de blaadjes helemaal opgelost zijn kun je dit bij de de kwark gieten. Roer dit met een garde stevig door elkaar. Verdeel het mengel over de twee springvormpjes en laat dit minstens 4 uur, maar het beste een nachtje in de koelkast staan. Zo heb je de volgende ochtend taart als ontbijt!

Deze website gebruikt cookies. Met doorgaan op deze site wordt het gebruik van cookies toegestaan.