Wees je eigen keukenheld

Mealprep: Quinoa salade met groene groenten en citroenkip

Ik vind quinoa dus heel lekker, maar ik vind het koken ervan altijd een beetje gedoe. Gelukkig is daar mijn goede vriend CPE die het leven voor mij een stuk makkelijker maakt. De verhouding voor de CPE is 1:1, dus het formaat van je kopjes maakt niet echt uit als je maar dezelfde voor de quinoa als voor de bouillon gebruikt. Gecombineerd met groente groenten als doperwtjes en groene asperges en voor een beetje extra een klein beetje feta verkruimeld en het is een feestje om te eten. Als dressing van deze salade gebruik ik het kookvocht van de citroenkip. Door het gebruik van kippendijen blijven ze heel mals en zijn ze toch heel snel klaar.

Quinoa salade

  • 2 kopjes droge quinoa
  • 2 kopjes groentenbouillon
  • 200 gram groene (diepvries) asperges
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 50 gram feta

Maak eerst de quinoa door de droge quinoa en de bouillon in de Crockpot te doen. Zet hem op manual en de tijd op 1 minuut (hoge druk, ventiel dicht). Zodra de kooktijd verstreken is hoef je niks te doen laat de pan voor de komende 10 minuten zelf van druk afkomen. Doe vervolgens de quinoa in een grote schaal en meng daar de doperwtjes en de asperges doorheen. Door de hitte van quinoa ontdooien ze vanzelf en blijft het knapperig. Maak de salade aan met een beetje olijfolie en citroensap of met een paar eetlepels van het kookvocht van het recept hieronder. Verdeel de salade over 4 bakjes en verkruimel de feta in gelijke hoeveelheden over de salade.

Citroen kippendijen uit de crockpot

  • 4 kippendijen zonder bot
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Tanger-kruidenmix
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 grote schoongeboende citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Begin met de Crockpot op de saute stand te zetten en doe de eetlepel olijfolie erbij om op te warmen. Bak nu in de crockpot de kippendijen aan. Ze hoeven niet gaat te worden, maar de mogen wel bruin en een beetje gekarameliseerd zijn. Ze de saute stand uit en voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, de kruidenmix en de bouillon toe. Rasp eerst de schil van de citroen en voeg deze toe. Knijp vervolgens zo veel mogelijk sap uit de citroen en voeg dit toe. Snijd de overgebleven citroen in stukken en doe deze erbij in de pot.
Zet nu de crockpot op manual en de timer op 7 minuten (hoge druk, dus ventiel dicht). Na afloop van de kooktijd kun je het ventiel gelijk opendraaien. Gebruik een tang om de kip voorzichtig eruit te halen en breek deze voorzichtig in stukjes en verdeel deze gelijkwaardig over de 4 bakjes.
Giet het overgebleven kookvocht door een fijne zeef zodat er geen grote stukjes in zitten en gebruik het kookvocht om je quinoa salade aan te maken.

Deze website gebruikt cookies. Met doorgaan op deze site wordt het gebruik van cookies toegestaan.