Wees je eigen keukenheld

Een persoonsfrittata’s

Dit gerecht was oorspronkelijk een samenraapsel van de groenten die nog in onze koelkast lagen, eieren die op moesten en een bonusfolder waar ik weinig inspiratie van had. Uiteindelijk hebben we dit in de maanden erna nog minstens 4 keer gegeten. Elke keer met andere groenten, maar het idee blijft hetzelfde. Ondanks dat alles erin zit qua eiwitten, aardappels en groenten is het wel zeer aan te raden om er een lekker frisse groene salade bij te serveren.

  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten met kastanjechampignons
  • 2 kleine ovenschaaltjes (die van ons zijn maat s van de AH ovenschotel spaaractie)

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en kluts de eieren alvast los met een beetje peper en zout erbij.
Neem een grote pan en begin hierin met het aanbakken van de aardappelschijfjes. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden, want ze gaan straks nog de oven in. Zodra de aardappeltjes een beetje goudbruin aan de randjes worden kun je nu de roerbakgroenten erbij doen. Ook deze hoeven niet helemaal gaar te worden, maar een beetje bruining op je champignons is wel lekker. Zodra de groenten een beetje zacht zijn en je champignons een beetje kleur hebben kun je het vuur uitzetten en de groenten-aardappelmix bij de eieren doen. Meng deze voorzichtig door elkaar zodat je niet teveel van de schijfjes in stukken breekt.
Verdeel het mengsel over de twee ovenschaaltjes en bestrooi ze met kaas. Zet nu de schaaltjes voor 20 minuten in het midden van de oven. Na 20 minuten zou de kaas mooi goudbruin moeten zijn en als je een mes in het midden steekt moet deze er droog (geen vloeibaar ei) uit moeten komen. Serveer door ieder zijn eigen ovenschaaltjes op tafel te hebben.

Deze website gebruikt cookies. Met doorgaan op deze site wordt het gebruik van cookies toegestaan.