Lente risotto
Risotto! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dankzij de Crockpot Express is het een gerecht geworden dat met enorm veel gemak op tafel gezet kan worden. Juist door het gemak geeft dat ruimte om te experimenteren met smaken. Deze risotto smaakt fris, licht en door de venkel heeft het een klein zoetje. Gooi ook zeker niet al het groen van de venkel weg, het is eetbaar en erg mooi om je gerecht mee af te maken. Dit is een recept voor 2 grote eters. Met een gegrilde of gewokte groene asperges kan je hier ook gemakkelijk een gerecht voor 4 eters van maken.
- 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- Venkel (in kleine stukjes gesneden)
- 1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
- 125 gram geitenkaas
- 200 gram risottorijst
- 600 ml groentenbouillon
- Rasp van 1 citroen
- Eetlepel olijfolie
Zet de CPE saute stand en doe de olijfolie erbij. Bak de ui, knoflook, bleekselderij en venkel licht aan. Voeg daarna de rijst en de bouillon toe en haal de CPE van de saute stand af en zet deze op de risottostand (12/13 minuten) en doe een Quick release na de gereedmeldingspiep. Open de deksel en roer de geitenkaas er in kleine stukjes doorheen. Hou een paar brokjes over om na het opscheppen mee af te maken.
Als de geitenkaas er helemaal smeuïg doorheen geroerd is, neem dan de citroenrasp en meng deze door de risotto. Schep daarna gelijk op en maak af met de laatste blokjes geitenkaas.